Volledig scherm
Niek Kimmann © EPA

Kimmann en Smulders succesvol in wereldbeker

BMX'ers Niek Kimmann en Laura Smulders hebben zondag een wereldbekerwedstrijd in het Amerikaanse Rock Hill gewonnen. Bij de mannen bleef Kimmann de Ecuadoraan Alfredo Campo voor. Dave van der Burg eindigde als derde.

Kimmann strandde zaterdag tijdens de eerste WB-wedstrijd in Rock Hill nog in de halve eindstrijd. Met de zege van zondag kan hem de eindzege in de wereldbeker niet meer ontgaan. Vorig jaar schreef Kimmann de wereldbeker ook al op zijn naam.

Smulders was bij de vrouwen net wat beter dan de Amerikaanse Alise Willoughby. Natalia Afremova uit Rusland werd derde. In de wereldbekerstand leidt Smulders, kort voor Willoughby. De laatste twee wereldbekerwedstrijden zijn over twee weken in Argentinië.

Volledig scherm
Laura Smulders © EPA
  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”