Volledig scherm
Eliud Kipchoge (l) poseert voor de Tower Bridge met Mo Farah. © Action Images via Reuters

Kipchoge en Farah willen niets minder dan winst in marathon Londen

Eliud Kipchoge jaagt zondag op zijn vierde overwinning in de marathon van Londen. ,,Londen is van cruciaal belang geweest in mijn carrière. Ik ga voor de winst, het wereldrecord speelt niet in mijn hoofd'', zei de Keniaanse atleet in aanloop naar een van de grootste stadsmarathons.

Volledig scherm
© Getty Images

Kipchoge is de regerend olympisch kampioen op de 42,195 kilometer. Hij won zijn laatste negen marathons en in de laatste, die van Berlijn in september 2018, scherpte hij het wereldrecord aan tot 2.01.39. Londen won hij in 2015, 2016 en 2018. Zijn beste tijd in de Engelse hoofdstad is 2.03.05.

Mo Farah is zijn grote uitdager. De Brit heeft zich drie maanden afgezonderd in Ethiopië om zich voor te bereiden op zijn 'thuiswedstrijd'. ,,De marathon van Londen winnen is het volgende grote doel in mijn carrière'', aldus de meervoudig wereld- en olympisch kampioen op 5000 en 10.000 meter, die vorig najaar de marathon van Chicago won in een Europees record van 2.05.11. ,,De fans verwachten ook van mij dat ik win en ik ga dat niet uit de weg.''

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© AP