Sarah Voss.
Volledig scherm
Sarah Voss. © EPA

Klaar met seksisme: in deze outfit verschijnen de Duitse turnsters op EK

Duitse turnsters grijpen de EK in Basel aan om een statement te maken tegen seksisme. Sarah Voss droeg op de openingsdag een turnpak met lange mouwen en lange pijpen. Haar landgenoten Elisabeth Seitz en Kim Bui hebben aangekondigd vrijdag in de meerkampfinale het voorbeeld van Voss te volgen.

46 reacties

 • Harrie Nak

  3 weken geleden
  Beetje islamofoob ist niet meneer @ChrisEskes? Gelukkig wordt je op je wenken bediend Chris en je leest niet goed. De turnsters mogen ZELF bepalen wat ze aantrekken. Dus geen verplichte lange pijpen Chris, er zullen er ook pakjes met korte of driekwart broekspijpjes verschijnen. En al iemand met hoog opgesneden pakje op de mat wil verschijnen dan mag ze dat nog steeds. Ik denk echter dat verreweg de meeste meiden het seksisme zat zijn. Next stop het ijsdansen en kunsschaatsen..
 • Chris Eskes

  4 weken geleden
  Zoals wel vaker wordt een bestaand probleem eindelijk opgelost en schiet men daarin weer door naar de andere kant, hoog opgesneden turnpakjes zijn overdreven, maar een pak met lange pijpen en bedekte armen net zo goed. Het doet vermoeden dat het tegemoet komt aan eisen van een bepaald geloof.
 • Pieta Bruijn

  4 weken geleden
  Iedereen moet kunnen dragen wat zij of hij prettig vindt bij het sporten, zolang het maar praktisch en functioneel is. Ik ben een vrij gewone man, en ik zwem graag sportief. Hierbij draag ik graag een sportief zwempak/badpak met halve pijpen en bedekt bovenlijf, omdat ik enkel een 'speedo' zwemslip ook iets te bloot vind voor mezelf. Iedereen moet dat zelf kunnen bepalen, zolang het maar geschikte sportkleding is.
 • A. Beek

  4 weken geleden
  Laat ze lekker dragen wat ze willen, seksisme ban je er toch niet mee uit, je krijgt alleen wat minder geile blikken op je gericht.
 • Linda Bakker

  4 weken geleden
  Heel goed: sport is nl geen prostitutie. Fijn zittende sportkleding: niet de focus op sexy leggen! Fff d ř
 1. ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’
  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

  ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’

  Vandaag is het de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor geweld en discriminatie tegen lhbti+’ers. Want pesterijen en intimidatie zijn nog steeds dagelijks de werkelijkheid, ook op de werkvloer. En dat houdt veel Nederlanders tegen in hun klim op de carrièreladder. Remco Boxelaar van kennisplatform Corporate Queer hoopt daar met een speciaal leiderschapsprogramma verandering in te brengen.
 1. Veekay na historische winst klaar voor revanche Indy 500
  Play

  Veekay na histori­sche winst klaar voor revanche Indy 500

 2. Doelman Alisson na cruciale kopgoal: 'Ik hoop dat mijn vader vanuit de hemel meekijkt'
  Play

  Doelman Alisson na cruciale kopgoal: 'Ik hoop dat mijn vader vanuit de hemel meekijkt'