Volledig scherm
© Getty Images

Klasbak Schippers pakt opnieuw goud op de 200 meter

Dafne Schippers heeft haar favorietenrol waargemaakt op de 200 meter. Na een ongelooflijk spannende wedstrijd hield ze in de laatste meters Marie-Josée Ta Lou af. 

De Utrechtse finishte in 22.05. Haar Ivoriaanse concurrente was maar een fractie trager in 22.08. Het brons ging naar Shaunae Miller van de Bahama's in 22,15.

Met haar tweede wereldtitel op rij op de 200 meter schaart Schippers zich bij twee andere grootheden uit de sprint. Allyson Felix en Merlene Ottey wisten in het verleden ook twee keer goud te winnen op dit nummer.

Schippers startte als favoriete voor de titel. Ze had in de series en halve finales een machtige sprint laten zien. In de finale begon ze in baan zes en kwam uitstekend de bocht uit. Op het laatste rechte stuk naar de finish bleef de versnelling intact en hielde ze Ta Lou en Miller achter zich.

De 25-jarige Utrechtse verraste twee jaar geleden bij de WK in Peking met goud op de 200 meter in een verbluffende tijd van 21,63. Ze was toen nog maar net overgestapt van de meerkamp naar de sprint. Het jaar daarop veroverde ze het zilver op de 200 meter bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Het is de tweede medaille voor Schippers op deze WK. Ze pakte eerder het brons op de 100 meter.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Foto: Margarita Bouma