Therese Klompenhouwer  op archiefbeeld.
Volledig scherm
Therese Klompenhouwer op archiefbeeld. © EPA

Klompenhouwer pakt Europese titel voor achtste keer

Therese Klompenhouwer heeft voor de achtste keer op rij de Europese titel in de biljartdiscipline driebanden veroverd. De 37-jarige Nijkerkse duldde in de finale van de titelstrijd in het Turkse Antalya geen tegenstand van haar landgenote Karina Jetten. Ze won met 30-21 in 20 beurten.

Klompenhouwer is ook de regerend wereldkampioene. Ze won de wereldtitel vier keer.

,,Ik denk dat dit de vorm van mijn leven is, maar ik weet dat ik nog beter kan”, zei Klompenhouwer. ,,Het was even lastig in de finale, maar door die serie van 11 zat ik toch weer op de goede weg. Daarmee heb ik wel waargemaakt wat ik voor het toernooi zei. Ik ben nooit zo goed geweest en eigenlijk was ik hier niet te verslaan.”

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.