Volledig scherm
© afp

Krant publiceert foto: Blade Runner terug op de baan

De Zuid-Afrikaanse krant Beeld heeft donderdag een foto gepubliceerd van een trainende Oscar Pistorius. Volgens het grootste dagblad van Zuid-Afrika is het de eerste keer dat de van moord verdachte Blade Runner zich weer op de baan begeeft na de dood van zijn vriendin Reeva Steenkamp op Valentijnsdag.

Volledig scherm
© ap

De foto van Pistorius is volgens Beeld al op 24 maart genomen door een student. Je ziet hem in de verte op zijn blades en zijn armen in zijn zij op de atletiekbaan van Pretoria. Zijn agent, Peet van Zyl, meldde persbureau AP donderdag dat uit de foto, die groot werd gepubliceerd op de voorpagina, niet kan worden geconcludeerd dat Pistorius de training weer heeft hervat. 'Hij jogde wat.'

Het zou de eerste keer zijn dat Pistorius zich weer op de atletiekbaan heeft begeven na de geruchtmakende dood van zijn vriendin Reeva Steenkamp in de vroege ochtend van 14 februari. Pistorius ontkent de moord op zijn geweten te hebben. Volgens de paralympische kampioen op de 400 meter zag hij zijn vriendin aan voor een inbeker.

Pistorius mag sinds eind vorige maand onder voorwaarden weer naar het buitenland reizen om aan internationale atletiekwedstrijden deel te nemen. De verdediging van Pistorius had beroep aangetekend tegen de strenge voorwaarden die aan de borgtocht van de atleet verbonden waren en hem ervan weerhielden om aan wedstrijden deel te nemen en zo in zijn onderhoud te voorzien.

Volledig scherm
© afp