Volledig scherm
Brouwer en Meeuwsen. © Sebastiaan Nederhoed

Kwartfinale eindstation voor Brouwer en Meeuwsen

Voor beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen is het EK voorbij. Ze verloren in de kwartfinale van de Letten Aleksander Samoilovs en Janis Smedins: 1-2 (21-13 20-22 10-15).

Voor Brouwer en Meeuwsen betekende de uitschakeling een enorme teleurstelling. Ze maakten de hele week al duidelijk waarom ze aan het EK deelnamen. Alleen de titel telde voor de wereldkampioenen van 2013 en winnaars van het brons op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Lang maakten ze ook een sterke indruk. Voor het duel met Samoilovs en Smedins verloren ze geen set op de Europese eindronde. Maar na een gewonnen eerste set moesten ze het initiatief aan de Letten laten.

Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter wisten zich in Apeldoorn ook niet voor de halve finale te plaatsen. Ze gingen onderuit tegen de Noren Anders Mol and Christian Sørum: 1-2 (13-21 21-16 11-15). Varenhorst en Bouter verrasten eerder op zaterdag nog met een zege op Piotr Kantor en Bartosz Losiak, de Poolse nummers één van de wereldranglijst.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”