Volledig scherm
Billy Bakker (Amsterdam) op archiefbeeld. © ANP

Kwartfinale eindstation voor hockeyers Amsterdam in EHL

De mannenploeg van Amsterdam heeft het in de kwartfinales van de Euro Hockey League (EHL) niet gered. Het team uit de hoofdstad was in Eindhoven niet opgewassen tegen Rot Weiss Köln. Het duel eindigde in de reguliere speeltijd in 2-2. In de shoot-outs zegevierde de Duitse ploeg met 6-5.

Rot Weiss Köln kwam in de 35e minuut op voorsprong dankzij Johannes Grosse (0-1). In de beginfase van het laatste kwart verdubbelde Christopher Rühr de marge (0-2). Met een backhand verkleinde international Mirco Pruyser daarna de achterstand en van dichtbij bracht Valentin Verga de gelijkmaker op zijn naam (2-2). In de shoot-outs misten Billy Bakker, Pruyser en Tom Hiebendaal namens Amsterdam.

RW Köln schakelde donderdag in de achtste finales ook al de Nederlandse kampioen Kampong met 2-3 uit. Thuisclub Oranje-Rood ging woensdag tegen de Duitse club Uhlenhorst Mülheim onderuit (2-3).

RW Köln speelt zondag in de halve finales tegen Real Club de Polo uit Spanje. De andere halve eindstrijd gaat tussen Mannheimer HC uit Duitsland en Waterloo Ducks uit België.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”