Volledig scherm
Nouchka Fontijn. © AFP

Lacruz en Fontijn doen sportieve plicht bij NK boksen

Enrico Lacruz en Nouchka Fontijn hebben bij de NK boksen in Rotterdam hun olympische status waargemaakt. Beiden kroonden zich tot Nederlands kampioen. Lacruz (-64 kg) versloeg in de finale Ferenc Soepboer. 

Fontijn (-75 kg) was in een zogenoemde prestatiepartij te sterk voor Davina Michel uit Frankrijk. Chelsey Heijnen werd in haar partij tegen de Française Fanny Galle eveneens kampioenswaardig bevonden.

Max van der Pas, lid van de kernploeg van de Nederlands boksbond, moest in de klasse tot 75 kilogram zijn meerdere erkennen in Zekaria Elhaj. Roy Korving (-91 kg) pakte de titel ten koste van Kilat Hallie. Bij de superzwaargewichten (+91) zegevierde Stanley Koemans over Donovan Vroom.

Veelvoudig kampioen Peter Müllenberg, die bij Rio 2016 eveneens in actie kwam, moest de NK laten schieten wegens ziekte. In zijn klasse behaalde Artjom Kasparian de Nederlandse titel.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”