Laureus Awards voor Roger Federer en Serena Williams
Roger Federer is in Monaco verkozen tot beste sporter van de wereld. De Zwitserse nummer één van de wereld kreeg de prestigieuze Laureus Award door Boris Becker uitgereikt.
Federer ontving zelfs twee Laureus Awards. Hij kreeg tevens de prijs voor Comeback van het Jaar. Hij markeerde onlangs zijn terugkeer aan de top door, als oudste tennisser ooit, weer aan kop van de wereldranglijst te komen.
De 36-jarige Zwitser is nu met zes prijzen de meest gedecoreerde sporter sinds de invoering van de Laureus Award in 2000. ,,Afgelopen jaar kwam een droom uit. Ik had nooit gedacht dat ik dit niveau weer zou halen'', zei Federer.
De twintigvoudig grandslamwinnaar werd tussen 2005 en 2008 vier keer op rij uitgeroepen tot beste sportman ter wereld.
Cristiano Ronaldo en Rafael Nadal waren de andere genomineerden bij de mannen.
Serena Williams kreeg de prijs bij de vrouwen, hoewel ze vorig jaar slechts twee toernooien speelde. De Amerikaanse won de Australian Open terwijl ze al zwanger was. De jongste van de zusjes Williams bleef de rest van het jaar aan de kant. De 36-jarige Williams, die in september een dochter ter wereld bracht, maakte onlangs haar officiële rentree. Serena ontving in 2003, 2010 en 2016 ook een Laureus Award, de 'Oscar' van de sportwereld.
Jetze Plat en Bibian Mentel waren genomineerd in de categorie gehandicapte sporter van het jaar, maar die prijs ging naar de Zwitserse para-atleet Marcel Hug. De Spaanse golfer Sergio Garcia ontving een Laureus Award voor de doorbraak van het jaar, de prijs voor beste team ging naar Formule 1-renstal Mercedes.
Als sportmoment van het jaar werd gekozen voor de terugkeer op het veld van de drie spelers van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense die de vliegtuigcrash in Colombia overleefden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Femke Bol overtuigt meteen bij eerste wedstrijd van seizoen
-
PREMIUM
WK judo loopt uit op sof voor Nederland: 'We hebben gewoon te weinig mensen in de top 8'
Met brons bij de landenteams verliet Nederland gisteren nog met opgeheven hoofd het WK judo in Qatar, waar individueel slechts twee bronzen plakken werden behaald. ,,We moeten grondig gaan evalueren hoe dit komt.” -
PREMIUMMet video1
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
NBA: Miami Heat te sterk voor Boston Celtics in eerste wedstrijd finale in het oosten
De basketballers van Miami Heat hebben de eerste wedstrijd van de finale van de Eastern Conference van Boston Celtics gewonnen. De ploeg uit Miami was in Boston met 123-116 te sterk. Jimmy Butler had een belangrijk aandeel in de zege van de Heat. Hij was goed voor 35 punten, 7 assists en 5 rebounds. -
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu?
-
1
Snookerlegende Ronnie O’Sullivan openhartig: ‘Verloor mezelf zeven jaar lang aan alcohol en drugs’
-
-
-
Brooks Koepka deze keer wel bestand tegen de druk en wint vijfde major
De Amerikaanse golfer Brooks Koepka heeft voor de derde keer het PGA Championship op zijn naam geschreven. Het was voor de 33-jarige Koepka al zijn vijfde majortitel. -
PREMIUM5
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.”