Volledig scherm
Ismael Lazaar tijdens zijn partij tegen Rico Verhoeven tijdens het Glory 41 SuperFlight evenement. Lazaar verloor van Verhoeven. © ANP

Lazaar 4 jaar geschorst na positieve test in partij tegen Verhoeven

VIDEOKickbokser Ismael Lazaar mag voorlopig niet in wedstrijdverband de ring in. De Tilburger is voor vier jaar geschorst na een positieve dopingtest. The Star is betrapt op het gebruik van anabole steroïden voor zijn gevecht met Rico Verhoeven tijdens Glory 41 op 20 mei 2017.

Lazaar zou op 18 februari vechten voor de zwaargewichttitel op Enfusion in Eindhoven. Twee dagen daarvoor werd het gevecht echter afgelast, omdat Lazaar niet door de dopingtest was gekomen. Het was destijds nog onduidelijk waar de voormalig uitdager van Rico Verhoeven positief op getest was.

Het was een harde klap voor de kickbokser, nadat bekend werd dat hij niet mocht vechten. Lazaar reageerde toen: ,,Het is allemaal nogal onduidelijk. In de loop van de week hoor ik meer. Ik denk dat het een dure fout is."

Tilburger Lazaar is niet in verweer gegaan tegen de uitspraak, waardoor hij niet in aanmerking kwam voor strafvermindering of vrijspraak.

Kijk hier hoe Rico Verhoeven afgelopen weekend een training gaf in Arnhem: