LeBron James helpt Cavaliers langs Knicks

VideoLeBron James voorkwam dat Cleveland Cavaliers met een nederlaag uit New York zou vertrekken. De basketballers van de Knicks leidden vrijwel de hele partij, maar in de slotfase boog de sterspeler de stand hoogstpersoonlijk om.

Volledig scherm
LeBron James. © Getty Images
Volledig scherm
Enes Kanter van New York Knicks heeft even een klein probleempje met LeBron James. © Getty Images

James had met 23 punten, 12 assists en 9 rebounds een groot aandeel in de 104-101-zege van zijn team in Madison Square Garden.

De thuisploeg was lang de baas en leidde in het tweede kwart zelfs met een marge van 23 punten. Maar James was zowel verdedigend - met name tegen Knicks-vedette Kristaps Porzingis - als aanvallend niet te stuiten. De 'Cavs', verliezend finalist van het afgelopen seizoen, staan nu op zeven overwinningen tegen zeven nederlagen.

Zonder sterspeler Stephen Curry was Golden State Warriors ook te sterk voor Orlando Magic: 110-100. Het was de zevende overwinning op rij voor de titelverdediger waar Curry's vervanger Shaun Livingston goed was voor 16 punten. Kevin Durant was de topschutter met 21 punten. Curry had last van een kneuzing aan het dijbeen.