LeBron James.
Volledig scherm
LeBron James. © AP

LeBron James met seizoensrecord op dreef bij LA Lakers

NBALeBron James heeft weer eens een hoofdrol vertolkt bij de LA Lakers, in de Amerikaanse profcompetitie NBA. De vedette was in het duel met New Orleans Pelicans goed voor maar liefst 40 punten. Vooral daardoor wonnen de Lakers, 118-109. Niet eerder dit seizoen scoorde James zo vaak.

James pakte ook nog eens acht rebounds en had bovendien zes assists. Anthony Davis maakte 21 punten en had 14 rebounds. Voor LA Lakers was het de zesde opeenvolgende zege.

Het kunststukje van James kwam twee dagen na het zeer indrukwekkende eerbetoon aan de overleden Kobe Bryant en zijn dochter Gianna, die overleden na een helikoptercrash. In het Staples Center, de thuisbasis van de LA Lakers, werd een herdenkingsdienst gehouden voor de legende van het basketbalteam uit Los Angeles. Ook James was aanwezig bij die ceremonie.

Eerbetoon van LeBron James aan Kobe Bryant.
Volledig scherm
Eerbetoon van LeBron James aan Kobe Bryant. © AP
  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.