LeBron James in actie tegen Memphis Grizzlies.
Volledig scherm
LeBron James in actie tegen Memphis Grizzlies. © AFP

LeBron neemt Lakers bij de hand, Nuggets loopt averij op

Met LeBron James als topschutter hebben de Los Angeles Lakers hun toppositie in de Western Conference van de NBA verstevigd. De Lakers versloegen Memphis Grizzlies met 117-105. James was goed voor 32 punten.

Opmerkelijk was het optreden van Anthony Davis, die vanwege een blessure aan een vinger onzeker was voor het duel met de Grizzlies. Davis stond in de basis maar verdween al na enkele minuten naar de kant na een botsing met Jaren Jackson. Na een lange behandeling aan een pijnlijke kuit keerde hij terug uit de kleedkamer om in het vervolg nog voor 28 punten en 13 rebounds te zorgen. De gasten keken vroeg in het derde kwart tegen een achterstand van 25 punten aan, naderden tot op 4 punten maar zagen toen de Lakers weer weglopen.

Naaste belager Denver Nuggets verloor bij Oklahoma City Thunder. Chris Paul leidde de thuisploeg met 29 punten naar een 113-101-overwinning. De 32 punten van Denver-ster Nikola Jokic bleken niet voldoende.

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.