Volledig scherm
Blijdschap bij Alexander Brouwer (l) en Robert Meeuwsen (r). © AFP

Lekkere start voor beachvolleyduo's

Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben zaterdag hun eerste groepswedstrijd bij de Olympische Spelen in Rio overtuigend gewonnen. Het Nederlandse beachkoppel hoefde geen set af te staan aan het Venezolaanse team Olaya Perez Pazo/Norisbeth Isais Agudo. Van Iersel en Meppelink waren met 21-17 21-11 te sterk.

Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer zijn ook goed begonnen aan hun olympische optreden in Rio de Janeiro. Het Nederlandse duo versloeg zaterdag in de eerste groepswedstrijd op de Copacabana het Russische tweetal Nikita Liamin en Dmitri Barsoek met 21-15 21-14.

Tijdens de wedstrijd van het duo zat koning Willem-Alexander op de tribune. ,,Ik kwam hem toevallig vlak voor de wedstrijd nog tegen en hij heeft ons toen succes gewenst. Het was leuk dat hij er was, een grote eer'', zei Meeuwsen tegen de NOS.In de wedstrijd kwamen de mannen nooit echt in de problemen, maar moesten ze wel even wennen. ,,Het was toch wel even wennen hier in dit stadion. Het was toch ook onze eerste olympische wedstrijd. Maar we hebben elkaar goed geholpen'', vond Brouwer.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
Blijdschap bij Alexander Brouwer (l) en Robert Meeuwsen (r). © AFP
  1. CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak in testosteronzaak

    CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak in testoster­on­zaak

    Sporttribunaal CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak over het beroep dat atlete Caster Semenya heeft aangespannen tegen een besluit van de internationale atletiekfederatie IAAF. De Zuid-Afrikaanse Semenya, die van nature een hoge testosteronspiegel heeft, moet van de IAAF medicijnen slikken om de waarden van dat hormoon te verlagen. Zo niet, dan mag ze volgens een nieuwe regel in wedstrijden niet meer uitkomen bij de vrouwen.