Jan Klerks.
Volledig scherm
Jan Klerks. © archief anp

Lintje voor roeicoach Jan Klerks

Roeicoach Jan Klerks heeft vandaag in Leiden een koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Dat gebeurde tijdens de viering van het 100-jarige bestaan van roeivereniging Die Leythe. Klerks werd benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau voor zijn grote verdiensten in de Nederlandse roeisport.

Klerks was als bondscoach nauw betrokken bij grote roeisuccessen in de afgelopen decennia, zoals het olympisch goud voor Nico Rienks en Ronald Florijn bij Seoul 1988. Als roeier, bestuurslid en coach is hij al meer dan 50 jaar actief voor Die Leythe. Ook bij Nereus in Amsterdam verrichtte hij belangeloos vele werkzaamheden op roeigebied.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.