Lorenzo mist rest van TT-weekend door gebroken rugwervel

Jorge Lorenzo mist de rest van het TT-weekend in Assen. De Spanjaard ging vanochtend tijdens de eerste vrije training hard onderuit en brak daarbij een rugwervel. 

Lorenzo ging tijdens het vorige GP-weekend in Barcelona ook al hard onderuit en had daarbij flink last van zijn rug en borst.

,,Jorge is in orde, maar hij is erg lelijk gevallen”, zei de arts van Honda vanuit het ziekenhuis. ,,Toen hij hier aankwam, was hij enigszins gedesoriënteerd en erg onstabiel. We hebben de relevante controles uitgevoerd, maar ik ben niet helemaal tevreden.”

Na meerdere scans kwam de gebroken nekwervel aan het licht. ,,Gelukkig is er geen hersenletsel, dat is het belangrijkste. Hij kan alles bewegen en heeft geen tekens van neurologische problemen. We moeten nu afwachten hoe het de komende uren gaat”, aldus de arts.

Lorenzo zal waarschijnlijk naar Barcelona vliegen om daar verder gecontroleerd te worden. ,,Hij heeft daar zijn eigen medische team, dat hij vertrouwt.”

Bo Bendsneyder (20) is op zijn vijfde al begonnen met motorrijden en staat nu als enige Nederlander in de GP. Hij rijdt nu op de TT in Assen en vindt dat hij toch zeker wel in de Top 10 zou moeten en kunnen belanden. Bekijk de video:

Volledig scherm
Jorge Lorenzo © EPA