Luiten heeft wat in te halen

VideoJoost Luiten heeft geen spectaculaire start gemaakt in de Nedbank Golf Challenge, het voorlaatste toernooi van de Europese Tour. 

Hij noteerde 72 slagen in de eerste ronde op de golfbaan van Sun City in Zuid-Afrika. Die score kwam overeen met het baangemiddelde. Het leverde hem in de tussenstand de gedeelde 21e plaats op.

De Rotterdammer sloeg drie birdies, maar moest ook een bogey en een double bogey opschrijven. Zijn achterstand op koploper Sergio Garcia is al acht slagen. De Spanjaard sloeg liefst acht birdies en kwam na achttien holes uit op 64, 8 onder par. Drie spelers delen plaats twee met vier slagen meer dan Garcia.

De Nedbank Golf Challenge maakt deel uit van de lucratieve Rolex Series. Na dit toernooi volgt nog de finale in Dubai. De beste zestig van de Europese Tour van dit jaar zijn uitgenodigd voor het slottoernooi. Luiten was dit jaar door een polsblessure een aantal maanden afwezig, maar lijkt zeker van een startplek.

,,Ik speelde vandaag gewoon solide maar helaas liep ik tegen het eind van de ronde tegen een paar tegenslagen aan”, keek Luiten terug op zijn eerste ronde. ,,De middellange putts vielen net niet.”

Volledig scherm
Joost Luiten. © Getty Images

De golfer zag op baan 7 de bal in de bunker gaan en op baan 8 in de struiken. ,,Gelukkig heb ik de bal wel gevonden maar ik moest hem onspeelbaar verklaren”, zei Luiten. ,,Level par op een heel lastige baan is zeker niet slecht maar de dubbel op het einde, daar baal ik van natuurlijk.”