Luiten herpakt zich na offday in Sun City

VideoGolfer Joost Luiten heeft zich herpakt in de derde ronde van de Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika. Met een score van 70 slagen, 2 onder par, klom de Nederlander naar de gedeelde 28ste plaats in de tussenstand met een totaal van 1 boven par.

Volledig scherm
© Getty Images

De Spanjaard Sergio Garcia handhaafde zich als leider. Hij kwam na een ronde van 71 slagen (-1) uit op een totaal van -10. De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen is de nummer twee op -8.

Luiten ontkwam ook in de derde ronde niet aan fouten. De double bogey op hole 13 ontsierde zijn kaart. Hij noteerde er in totaal al vier van op de golfbaan in Sun City. Maar de Rotterdammer wist zijn score van de dag op te krikken met zes birdies. Een flinke verbetering na gisteren, toen hij met een score van 75 terugzakte naar plek 45.

De Nedbank Golf Challenge maakt deel uit van de lucratieve Rolex Series. Na dit toernooi volgt nog de finale in Dubai. De beste zestig van de Europese Tour van dit jaar zijn uitgenodigd voor het slottoernooi. Luiten was dit jaar door een polsblessure een aantal maanden afwezig, maar is vrijwel zeker van een startplek.

Volledig scherm
Joost Luiten. © Getty Images