Volledig scherm
Joost Luiten. © BSR Agency

Luiten kent slechte slotfase op derde dag British Open

Joost Luiten heeft op de derde dag van de British Open het baangemiddelde gelopen. De 33-jarige golfer uit Rotterdam begon uitstekend aan zijn achttien holes en stond met nog drie holes te gaan op -3. Op de laatste drie holes noteerde hij echter drie bogeys.

,,Die laatste drie bogeys zijn natuurlijk heel erg zuur. Je wilt een move maken op het leaderboard, je speelt goed en maakt birdies, en dan lukt dat niet door het slot”, zei Luiten, die na drie ronden precies op par staat.

De eerste dag bleef hij twee slagen boven het baangemiddelde, een dag later kende hij een goede score met -2. Op de derde dag schreef Luiten vijf birdies, maar ook vijf bogeys op zijn scorekaart. ,,Ik speelde eigenlijk heel goed en par is niet eens een hele slechte score. Ik creëerde veel kansen en ik moet positief blijven, maar het slot van vandaag is flink frustrerend.”

De beste golfer van Nederland staat met nog één ronde te gaan op de gedeelde 43e plaats bij The Open, zoals de vierde major van het jaar wordt genoemd. ,,Ik speel goed genoeg om vijf of zes onder par te spelen. Er zit zeker nog een mooie eindklassering in”, aldus Luiten.

Op de Noord-Ierse baan van Royal Portrush gaat de Ier Shane Lowry stevig aan de leiding met een score van -16. De Engelsman Tommy Fleetwood volgt met -12. De Amerikaan John Bradley Holmes, die de afgelopen dagen de ranglijst aanvoerde, kende een mindere dag. Door zijn -2 komt hij op een totaalscore van -10 en staat hij derde.