Volledig scherm
© Getty Images

Luiten klimt in kielzog van Woods naar de top-10

Joost Luiten nadert de top tien bij het sterk bezette WGC-Mexico Championship. De Bleiswijker kwam in de tweede ronde tot een score van 67,4 onder par. Dat bracht hem op de gedeelde dertiende plaats met een totaal van 138 slagen. 

De Amerikaan Dustin Johnson nam na een ronde van eveneens 67 de leiding over van de Noord-Ier Rory McIlroy. Johnson heeft na twee dagen op de baan van Chapultepec 131 slagen achter zijn naam. McIlroy volgt met 133, net als de Amerikaan Matt Kuchar.

Luiten kwam tot liefst zes birdies, tegenover twee bogeys. Op de openingsdag was bij binnengekomen na 71 slagen. Daarmee deelde hij de 25ste plaats met onder anderen Tiger Woods. De Amerikaan deed het vrijdag nog beter (66) en klom naar de gedeelde achtste plaats.

,,In het begin miste ik te veel fairways en moest ik vechten voor par’', keek Luiten, begonnnen op hole 10, op zijn website terug. ,,Maar vooral in het middenstuk speelde ik heel goed. Op hole 3 sla ik zelfs bijna een hole-in-one. Helaas moest ik na vier birdies een bogey schrijven op hole 5. Na een matige chip miste ik de putt voor par.’’

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”