Volledig scherm
Joost Luiten. © Getty Images

Luiten maakt slechte beurt in Antwerpen

Golfer Joost Luiten heeft dicht bij huis een slechte beurt gemaakt. De Rotterdammer ploeterde op de greens in de eerste ronde van de Belgian Knockout in Antwerpen. 

Met een score van 74 slagen, drie boven par, viel hij in de tussenstand buiten de eerste honderd.

Slecht

,,Dit was heel slecht. Ik wist zelfs van binnen een meter de bal niet in de hole te putten'', mopperde hij op zijn website. ,,Hier word ik niet vrolijk van. De greens zijn hobbelig en bij hobbelgreens sta ik zonder vertrouwen te putten. Dat weet ik van mezelf.'' Luiten noteerde in zijn ronde vier bogeys en één double bogey tegen drie birdies.

Het toernooi op golfbaan Rinkven is nieuw op de Europese Tour. Ook het format is anders. Na de eerste twee ronden gaan de beste 64 man-tegen-man door in een knock-outsysteem. ,,Het idee van de Belgian Knockout spreekt me erg aan. Golf is erg traditioneel en ik denk dat vernieuwing goed is om de sport voor iedereen interessant te houden, om jeugd en televisiekijkers te trekken'', aldus Luiten.

Daan Huizing presteerde wel naar behoren. De prof uit Soest, doorgaans actief op de Challenge Tour, noteerde 70 slagen (-1) en deelde daarmee de 24e positie, drie slagen achter liefst zeven koplopers, onder wie de Belg Thomas Detry.