Volledig scherm
Joost Luiten in actie in Dubai. © getty

Luiten neemt Ryder Cup heel serieus

Joost Luiten neemt de Ryder Cyp uiterst serieus. Nederlands beste golfer wil er alles aan doen om in september deel uit te maken van het Europese team in de titanenstrijd tegen de Amerikanen. Hij doet eind maart mee in Maleisië aan de eerste Eurasia Cup. Zeg maar een Ryder Cup in het klein en in dit geval spelen de tien beste golfers van de Europese Tour tegen de 10 beste van de Aziatische Tour.

De Bleiswijker eindigde zondag als 23e in de Dubai Desert Classic. 'Voor mijn gevoel was er echt een veel betere score mogelijk geweest, maar goed, het is niet anders. Ik sloeg de ballen te weinig op de fairways en de greens', meldde hij op zijn website na zijn slotronde van 70 slagen, 2 onder par.

Voor Luiten begint nu een Amerikaanse tournee. Hij mag half februari meespelen in de Northern Trust Open in Los Angeles, een toernooi van de Amerikaanse Tour. Daarna volgen het WK matchplay in Carlton en het Cadillac Championship in Doral. Hoogtepunt vormt zijn eerste deelname in april aan de Masters in Augusta.