Volledig scherm
Joost Luiten. © Getty Images

Luiten op KLM Open te volgen met VR-bril

Golfsponsor ING Private Banking noemt het een wereldprimeur. Op de KLM Open zijn de verrichtingen van Joost Luiten gewoon vanuit het clubhuis te volgen. Daarvoor zijn virtualrealitybrillen beschikbaar, die het mogelijk maken vanuit de luie stoel in 3D-realtime mee te lopen met de golfers langs de achttien holes.

,,Ik ben er trots op dat ik als eerste speler onderdeel uitmaak van deze wereldprimeur op de Europese Tour'', vertelde Luiten. ,,Een 360 graden camera loopt met mij mee tijdens de flight en brengt in beeld wat ik zie. Van medespelers tot publiek, van de eerste slag tot de laatste putt. Dichterbij het golfspel kun je als publiek niet komen.''

  1. NOC*NSF volgt IOC en adviezen BuZa omtrent Spelen in Zuid-Korea

    NOC*NSF volgt IOC en adviezen BuZa omtrent Spelen in Zuid-Korea

    Het NOC*NSF volgt voorlopig het IOC (Internationaal Olympisch Comité) in haar statement dat de veiligheid van atleten de eerste prioriteit is bij de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Er is volgens een woordvoerder van de Nederlandse sportorganisatie nog geen reden om met een apart statement te komen: ,,We volgen de richtlijnen, berichtgeving en adviezen die door het ministerie van Buitenlandse Zaken worden afgegeven."