Volledig scherm
© AFP

Marathons van Parijs, Rome en Jeruzalem uitgesteld

De grote stadsmarathons van Parijs, Jeruzalem en Rome zijn vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus geschrapt. Die van Parijs is verplaatst van 5 april naar 18 oktober. Die van Rome stond gepland voor 29 maart en wordt dit jaar niet meer op een andere datum gelopen. De marathon van Jeruzalem, die op 20 maart zou worden gelopen, is verplaatst naar een nog onbekende datum in oktober.

Voor de marathon van Parijs had zich een recordaantal van 65.000 hardlopers uit 150 verschillende landen ingeschreven. Het is een van de grootste stadsmarathons ter wereld. De route van de wedstrijd over 42,195 kilometer voert dwars door het hart van de Franse metropool en komt langs bekende bezienswaardigheden. De start is op de beroemde Champs-Elysées.

De marathon van Rome is iets minder groot dan die van Parijs, maar trekt ook tienduizenden hardlopers uit alle delen van de wereld. Het traject zit ook vol klassieke Romeinse attracties. Start en finish zijn bij het Colosseum.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.