Marc Márquez.
Volledig scherm
Marc Márquez. © AFP

Marc Márquez mist ‘Brno’ na nieuwe operatie, Bradl vervangt de wereldkampioen

Na de Grote Prijs van Andalusië moet Marc Márquez komend weekeinde ook de Grote Prijs van Tsjechië op het circuit van Brno missen. De achtvoudig wereldkampioen brak ruim twee weken geleden bij een zware val zijn rechterbovenarm. Hij is daar maandag opnieuw aan geopereerd.

 1. Officieel onderzoek naar schaakrel Magnus Carlsen en Hans Niemann: ‘Hopen vast te stellen wat er klopt’

  Officieel onderzoek naar schaakrel Magnus Carlsen en Hans Niemann: ‘Hopen vast te stellen wat er klopt’

  De internationale schaakbond FIDE heeft een officieel onderzoek ingesteld naar de rel die is ontstaan rond de schakers Magnus Carlsen en Hans Niemann. Wereldkampioen Carlsen beschuldigt de 19-jarige Amerikaan ervan regelmatig vals te spelen. De zaak speelt al enkele weken en de FIDE zet nu een onderzoekscommissie van drie personen op, die moet achterhalen wat er klopt van de uitlatingen van zowel Carlsen als Niemann.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”