Marquez verovert vierde MotoGP-titel

Marc Marquez heeft in Valencia zijn titel in de MotoGP geprolongeerd. De Spanjaard moest bij de eerste elf coureurs eindigen om zijn enige concurrent, de Italiaan Andrea Dovizioso, voor te blijven in het kampioenschap. Dat lukte: Marquez werd derde en Dovizioso crashte.

Volledig scherm
Marc Marquez © Getty Images

Toch werd het nog zeer spannend voor Marquez. Met nog zeven rondes te gaan, haalde hij Johann Zarco in en verloor daarbij bijna zijn motor. Al schuivend ging hij de bocht door, reed door het grind, maar bleef toch nog zitten. In een alles of niets poging om naar de kop te rijden, ging het vervolgens mis voor Dovizioso. De Italiaan ging onderuit, waardoor Marquez het wereldkampioenschap binnenhaalde.

Het betekende de vierde titel voor de 24-jarige Marquez in vijf jaar MotoGP.  Daarmee komt hij op gelijke hoogte met coureurs als Geoff Duke en John Surtees. Voor hem staan nog Mick Doohan (5 titels), Valentino Rossi (7 titels) en recordhouder Giacomo Agostini (8 titels).

Michael van der Mark reed zijn tweede Grand Prix ooit. De Nederlander werd uiteindelijk zeventiende. De winst ging in Valencia naar Dani Pedrosa.

MotoGP™🇪🇸🏁 on Twitter

DRAMA!!! Marquez runs on at turn one after a MASSSSSSIVE save! 😱 He rejoins in 5th! #FinalShowdown https://t.co/nt4Lsy01UR