Volledig scherm
Conor McGregor. © anp

McGregor tekent deal voor gevecht met Mayweather

Als het aan de Ierse kooivechter Conor McGregor ligt staat hij binnenkort in de ring tegenover de voormalig wereldkampioen boksen Floyd Mayweather. De president van de UFC bevestigde dat de wereldkampioen in twee gewichtsklassen een contract heeft getekend. 

"Er staat nu een krabbel op het eerste en belangrijkste gedeelte van deze historische deal", reageerde McGregor zelf.

Volledig scherm
Conor McGregor. © Getty Images

De 28-jarige Ier daagde Mayweather eind vorig jaar uit, nadat hij er als eerste in was geslaagd om in twee verschillende gewichtsklassen kampioen te worden van de populaire UFC, de grootste organisatie in de vechtsporten onder de noemer Mixed Martial Arts. In de bokswereld wordt al maanden gesproken over de 'clash' tussen de twee vechtsporticonen en wie aan het langste eind zal trekken.

Pensioen

Mayweather reageerde in maart op de uitdaging door zijn pensioen voorlopig op te schorten. De 40-jarige boksmiljardair, een van de beste en meest succesvolle boksers ooit, moet nog wel tekenen voor het aangekondigde gevecht dat contractueel volgens de traditionele boksregels wordt gehouden. ,,Als we tot een akkoord komen met Mayweather dan zal het gevecht doorgang vinden", aldus de UFC-president.

I bet on @isaiahthomas today! ☘️ #TMT

424.1k Likes, 6,519 Comments - Floyd Mayweather (@floydmayweather) on Instagram: "I bet on @isaiahthomas today! ☘️ #TMT"

Ongeslagen

Mayweather bokste in september 2015 zijn laatste wedstrijd. Hij bleef als profbokser in 49 partijen ongeslagen. Hij won ze allemaal, waaronder het bijzonder lucratieve 'Gevecht van de Eeuw' in mei 2015 tegen de Filipijn Manny Pacquiao. De gefortuneerde Amerikaan sloeg zijn tegenstanders 26 keer knock-out.

The undisputed 9 pound champion of the world stays ready always! Even when drinking his milk.

1.4m Likes, 8,907 Comments - Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on Instagram: "The undisputed 9 pound champion of the world stays ready always! Even when drinking his milk."