De rolstoelbasketbalsters veroverden in Tokio het goud.
Volledig scherm
De rolstoelbasketbalsters veroverden in Tokio het goud. © REUTERS

Medaillespiegel Paralympische Spelen: Nederland eindigt met 25 goud op vijfde plek

De 73 sporters die namens Nederland actief waren op de Paralympische Spelen hebben in totaal 59 medailles behaald. Wheeler Nikita den Boer was op de slotdag de laatste atlete van TeamNL die een plak in ontvangst mocht nemen: brons op de marathon.

125 reacties

 • Wilma Houtman

  1 jaar geleden
  Wanneer komen de lintjes?
 • Anita Vink

  1 jaar geleden
  Vannacht genoten van de marathon, met wederom een Nederlandse topper! Dank aan alle sporters (medaille of niet), ik heb genoten van jullie prestaties! Op naar Parijs!!
 • Bert Den Hollander

  1 jaar geleden
  Wat een toppers. Ontzettend gefeliciteerd. Voor de volgende keer pleit ik voor meer aandacht op de televisie
 • Willem Duyvis

  1 jaar geleden
  Fantastisch resultaat van deze gedreven (gehandicapte) sporters! Hopelijk heeft M. Rutte voldoende lintjes om iedere Olympische sporter, dus niet alleen de Gouden medaille winnaars, "Ridder" te maken. Ook kan hij, en de andere over het paard getilde politici, een voorbeeld nemen aan het doorzetting vermogen van deze sporters. Over drie jaar mag de pers, TV / geschreven / internet, wel effe wat meer aandacht besteden aan deze sporters, want het is mager vergeleken met normale OS.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Daar ik met grote bewondering, plezier en respect naar de sportprestaties van allerlei atleten op de para Olympische spelen kijk tijdens mijn verblijf in Frankrijk waar men hier 8 uur per dag zendtijd aan besteed kwam ik er bij toeval achter dat men hier in Nederland slechts een half uur zendtijd aan zou besteden. Mocht dit het geval zijn dan is dit zeker t.o.v. van alle Nederlandse atleten en hun behaalde medailles een grote schande waar hopelijk actie tegen wordt genomen. Pierre Bevort