Megaspandoek LeBron James in Cleveland verdwijnt

Het gigantische spandoek van LeBron James dat in Cleveland is uitgegroeid tot een toeristische attractie verdwijnt binnenkort naar de vuilstort. 

De 33-jarige basketballer neemt na vier jaar weer afscheid van Cleveland Cavaliers en gaat aan de slag bij Los Angeles Lakers. Ook de beeltenis van 'King James' op het kantoor van verfgigant Sherwin-Williams in Cleveland verdwijnt daarmee.

Volledig scherm
Het megaspandoek van LeBron James op de gevel van Sherwin-Williams. © Getty

Toen de Amerikaanse superster vier jaar geleden terugkeerde in 'zijn' Cleveland, na vier succesvolle jaren bij Miami Heat, werd in de stad een enorme banner opgehangen. Daarop prijkt James in zijn Cavaliers-shirt met rugnummer 23 en zijn armen wijd uit elkaar. Het spandoek bleek een toeristische trekpleister. Vele mensen lieten zich vereeuwigen voor het iconische doek.

Nu James naar LA trekt, verdwijnt ook zijn beeltenis uit het straatbeeld in Cleveland. De stad publiceerde een advertentie waarin LeBron wordt bedankt voor bewezen diensten.

,,Vier jaar geleden schreef je een liefdesbrief aan Noord-Oost Ohio om aan te kondigen dat je naar huis zou komen. De wereld weet wat er daarna is gebeurd. Je kwam thuis. Je werkte hard. Wij wonnen. Wij werden geïnspireerd. Je hebt het waargemaakt. We laten je met dankbaarheid en ontzag gaan. Weet dat Noord-Oost Ohio altijd jouw thuis zal zijn. Liefs, Cleveland. P.s. We hebben een geweldige tijd gehad.''