Volledig scherm
Sanne Keizer (l) en Madelein Meppelink in actie bij het EK beachvolleybal. © ANP

Meppelink en Keizer openen EK met eenvoudige overwinning

Madelein Meppelink en Sanne Keizer hebben in Rotterdam een vrij eenvoudige overwinning geboekt op het EK beackvolleybal. Het duo won in groep B in twee sets van het Slowaakse duo Andrea Strbova/Natalia Dubovcova: 21-18, 21-14.

Keizer/Meppelink is dit EK in eigen land als vijftiende geplaatst. De Slowaakse opponenten waren als achttiende geplaatst. Het Nederlandse duo kon het beste opschieten met de laagstaande zon en het stevige windje en hadden eigenlijk geen kind aan de Slowaakse vrouwen. Na 37 minuten sleepten de Nederlandse vrouwen de overwinning in de wacht. 

Nieuw duo

Keizer en Meppelink vormen dit jaar voor het eerst een duo. Keizer won in 2012 in Scheveningen met Marleen van Iersel de Europese titel. In 2013 zette ze een punt achter haar topsportcarrière. Nadat ze vorig jaar zomer al een gelegenheidsduo vormde met Meppelink, besloot ze in het najaar haar rentree te maken. In Rotterdam lieten ze zien dat ze steeds beter op elkaar ingespeeld raken. ,,We zijn blij dat de eerste wedstrijd erop zit en dat we rustig zijn gebleven. We bekijken het per wedstrijd'', zei Meppelink tegen de NOS.

Morgen komt het duo Keizer/Meppelink tweemaal in actie. Om 13.00 uur tegen het Franse duo Jupiter/Chamereau en om 18.30 uur tegen het als tweede geplaatste Tsjechische duo Hermannova/Slukova.

Andere duo's

De duo's Joy Stubbe/Marleen van Iersel en Jolien Sinnema/Laura Bloem kenden ook een goede start. Ze versloegen respectievelijk het Tsjechische duo Martina Bonnerova/Sarka Nakladalova (21-18 21-18) en Valentina Davidova en Jevgenija Sjtsjipkova uit Oekraïne (21-13 21-11). Sophie van Gestel en Marloes Wesselink verloren hun eerste duel van Victoria Bieneck en Isabel Schneider uit Duitsland (18-21 10-21).

Mannen

Volledig scherm
Jasper Bouter Christiaan Varenhorst. © ANP

Bij de mannen wonnen Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter hun tweede wedstrijd in de poule. De twee waren in Utrecht met 21-19 21-18 te sterk voor de Oostenrijkers Tobias Winter/Julian Hörl. De zorgen over de problemen rond de enkel van Varenhorst lijken voorbij

Dirk Boehlé en Steven van de Velde gingen in Apeldoorn na hun winnende start in de poule onderuit tegen Piotr Kantor en Bartosz Losiak uit Polen, 21-14 21-23 11-15. Jannes van der Ham en Sven Vismans leden hun tweede nederlaag. De Polen Mariusz Prudel en Jakub Szalankiewicz zegevierden met 19-21 21-15 15-10.