Lewis Hamilton tijdens de Laureus Awards.
Volledig scherm
Lewis Hamilton tijdens de Laureus Awards. © BSR Agency

Messi en Hamilton verkozen tot Sportman van het Jaar bij Laureus Awards

Lewis Hamilton en Lionel Messi zijn vandaag bij de uitreiking van de Laureus Awards verkozen tot Sportman van het Jaar. Hiermee werd Messi de eerste sporter die de prijs won als een sporter die actief is in teamverband. De Amerikaanse turnster Simone Biles won de onderscheiding bij de vrouwen. 

Messi en Hamilton versloegen onder anderen Rafael Nadal en Tiger Woods. Sportsters als voetbalster Megan Rapinoe en tennisster Naomi Osaka moesten hun meerdere erkennen in Simone Biles. 

Tour-winnaar Egan Bernal kreeg de onderscheiding voor grootste doorbraak van het jaar en bleef hiermee onder andere tennisster Coco Gauff voor. 

In de categorie van beste sporter met een beperking was rolstoeltennisster Diede de Groot genomineerd, maar de prijs ging naar langlaufster Oksana Masters.

De Laureus World Sport Awards zijn jaarlijkse sportprijzen die  bekendstaan als de Oscars van de sport. De prijzen worden uitgereikt door het bedrijf Laureus International Media Office, gesponsord door onder meer het automerk Mercedes-Benz.

Oksana Masters.
Volledig scherm
Oksana Masters. © REUTERS
  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.