Michael van der Mark ligt behoorlijk in de kreukels na zware crash

VideoEen hersenschudding, breuken in zijn rechter onderarm en pols en twee gebroken ribben. Dat waren de gevolgen van de zware crash van motorcoureur Michael van der Mark gisteren in de tweede vrije training voor het WK Superbike in het Italiaanse Rimini. De Rotterdammer ligt behoorlijk in de kreukels en daarom nog ter observatie in het ziekenhuis. Hij ondergaat nog een operatie aan zijn gebroken arm.

,,Hij is gelukkig redelijk in orde, ondanks de verwondingen'', reageerde Paul Denning, zijn teambaas bij Pata Yamaha. ,,Als je zo'n heftige crash ziet, realiseer je je weer hoe groot de risico's zijn die de coureurs nemen als ze tot het uiterste gaan.”

Van der Mark gleed op hoge snelheid weg met zijn achterwiel, waarna de zware Yamaha ineens zwenkte en de coureur uit het zadel werd gekatapulteerd. De landing op de grond was hard. 

De Rotterdamse wegracer was juist in topvorm. Hij won twee weken geleden in het Spaanse Jerez zijn eerste race van dit seizoen. Op het circuit van Misano was hij gisteren de snelste, totdat de crash hem uitschakelde voor de komende weken.

Volledig scherm
Michael van der Mark. © ANP
  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”