Xander Bogaerts.
Volledig scherm
Xander Bogaerts. © Getty Images

Mijlpaal Bogaerts: duizendste honkslag

Xander Bogaerts heeft zich bij een bijzonder rijtje honkballers gevoegd. De korte stop van Boston Red Sox noteerde tegen New York Yankees de duizendste honkslag uit zijn loopbaan. 

Bogaerts is de 32ste honkballer van de huidige landskampioen die tot duizend honkslagen komt. De Arubaan bereikt, na Tris Speaker en Bobby Doerr, als derde die mijlpaal voor zijn 27e verjaardag. Hij wordt op 1 oktober 27 jaar. 

De mijlpaal zorgde niet voor honkbalsucces voor de Red Sox. De aartsrivaal won met 5-1. Of Bogaerts met zijn ploeg de play-offs gaat halen en daardoor de landstitel kan prolongeren, is nog de vraag. Met Red Sox won de korte stop ook in 2013 de World Series.

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.