Monsterzege voor Warriors op Phoenix Suns

VideoGolden State Warriors heeft in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA een monsterzege geboekt op Phoenix Suns. Onder aanvoering van Stephen Curry zegevierde de regerend kampioen in de eigen Oracle Arena met liefst 129-83. Curry tekende voor 22 punten, Omri Casspi schoot er 19 bij elkaar en Kevin Durant kwam tot 17 punten. 

Opvallend genoeg was niet iemand van de Warriors, maar Elfrid Payton van de Suns de meest trefzekere speler van de wedstrijd met 29 punten.

Golden State Warriors gaat aan kop in het westen met 44 overwinningen tegenover dertien nederlagen. San Antonio Spurs, de nummer drie van de ranglijst, incasseerde bij Utah Jazz de 23e nederlaag van het seizoen (99-101). DeAndre Jordan leidde Los Angeles Clippers met 16 punten en 17 rebounds naar de winst op Brooklyn Nets (114-101). Anthony Davis had met 38 punten een belangrijk aandeel in de zege van New Orleans Pelicans op Detroit Pistons (118-103).

Volledig scherm
© AP
  1. De onmogelijke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?
    Laureus Awards

    De onmogelij­ke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?

    LeBron James of Eliud Kipchoge? Of misschien toch Lewis Hamilton. In Nederland is het elk jaar al lastig om bij het Sportgala de beste sporter van het land te bepalen, vanavond wordt in Monaco, in een setting met hoog glamourgehalte, de prijs voor beste sporter ter wereld uitgereikt: de Laureus Award. Een prijsuitreiking voor de bekendste sporters ter wereld, die wordt beschreven als ‘de Oscars van de sportwereld.’