Na twee jaar weer EK-zilver voor Thorsdottir

VIDEOEythora Thorsdottir is terug van weggeweest. De 20-jarige turnster zei het zelf al na de kwalificatie op donderdag. Met een zilveren plak in de EK-vloerfinale zette ze haar woorden kracht bij.

Twee jaar geleden vestigde ze internationaal haar naam op de slotdag van de EK in Roemenië met een zilveren (balk) en bronzen (vloer) medaille. Daarna miste ze door blessures de aansluiting met de wereldtop.

Quote

Dit is een fijne bevesti­ging van een comeback.

Eythora Thorsdottir

In Szczecin bewaarde ze het beste tot het laatst. Vier keer demonstreerde ze deze week haar artistieke vloeroefening op het EK-podium in Polen. Op de generale repetitie van dinsdag volgde een geïmproviseerd optreden in de kwalificatie na een gedwongen koerswijziging aan het begin van haar oefening. In de meerkampfinale verliep het vrijdagavond wel naar wens. In de finale overtrof ze die score nog eens: 13.666 punten. Daarmee legde ze als startturnster de lat hoog voor de concurrentie. Alleen meerkampkampioene Melanie de Jesus dos Santos uit Frankrijk ging daar nog overheen.

,,Dit is een fijne bevestiging van een comeback, dat ik nog wat in mijn mars heb”, zei Thorsdottir. ,,Vanaf nu kan het nog beter. Ik ben blij dat de artisticiteit ook door de jury gewaardeerd wordt. Ik ben gewoon superblij. Ik heb zaterdag extra aan mijn pirouettes gewerkt. Heb aan details gewerkt en dat is er vandaag goed uitgekomen.’’

Volledig scherm
Eythora Thorsdottir. © BSR Agency