Abdi Nageeye.
Volledig scherm
Abdi Nageeye. © Beeld Werkt

Nageeye en Butter lopen Amsterdam Marathon

Abdi Nageeye en Michel Butter gaan op 21 oktober strijden om de nationale titel op de TCS Amsterdam Marathon. De organisatie zal hun komst vandaag bekendmaken.

Vooral de komst van Nageeye (29) is opvallend. Hij startte dit jaar al in twee marathons (Boston en EK in Berlijn), maar zegt goed hersteld te zijn. Vorig jaar liep Nageeye naar de titel in een Nederlands record van 2.08.16. Butter (32) zegde wegens pijntjes af voor de EK in Berlijn en wilde daarom graag een najaarsmarathon lopen. Hij mikt niet op een scherpe tijd, maar wil het gevecht met favoriet Nageeye aangaan.

Nageeye en Butter zijn al jaren de twee beste marathonlopers van het land. Racedirector Cees Pronk is dan ook blij dat de twee kiezen voor de hoofdstad. ,,Ik ben trots dat beide heren weer voor Amsterdam hebben gekozen, ze voelen zich hier thuis.”

Eerder werd de komst van de Ethiopiër Kenenisa Bekele al bekendgemaakt. De wereldrecordhouder op de 5000 en 10.000 meter en man met het indrukwekkende persoonlijk record op de marathon van 2.03.03 krijgt onder meer concurrentie van Lawrence Cherono, die vorig jaar de winnaar was in Amsterdam.

Michel Butter.
Volledig scherm
Michel Butter. © Theo Kock