Nationale meerkamptitel voor turnster Top

UpdateLisa Top heeft de meerkamp gewonnen op het NK turnen in Ahoy. De 17-jarige turnster van TSH Heerenveen kwam na vier onderdelen tot een totaalscore van 55,150 punten. Dat was ruim voldoende voor de winst.

Achter Top werd Maartje Ruikes tweede. Zij kwam tot 51,950. Het brons was voor Vera van Pol (50,533). Van Pol werd vorig jaar nog Nederlands kampioen, maar liet het dit jaar op balk liggen.

Achter Top werd Maartje Ruikes tweede. Zij kwam tot 51,95. Het brons was voor Vera van Pol (50,533). Van Pol werd vorig jaar nog Nederlands kampioene, maar liet het dit jaar op balk liggen.

Noël van Klaveren keerde in Ahoy weer terug op het wedstrijdtoneel, nadat ze een pauze in had gelast vanwege de ziekte van haar vader. Van Klaveren werd uiteindelijk vijfde (49,967).

Ook Wyomi Masela vierde haar rentree op het NK. De nummer drie van vorig jaar stond 9 maanden aan de kant vanwege een gescheurde achillespees. Ze turnde in Ahoy alleen op brug, waardoor ze niet meedeed om de prijzen. Céline van Gerner, vorig jaar tweede, deed vanwege een enkelblessure nog niet mee.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement