Volledig scherm
Goran Dragic als international. © AFP

NBA-speler Dragic stopt na Sloveense primeur: 'Het is mooi geweest'

Goran Dragic, die Slovenië zondag verrassend naar de eerste Europese basketbaltitel loodste, houdt de nationale ploeg voor gezien. De 31-jarige topspeler wil zich volledig gaan richten op zijn carrière bij de Miami Heat in de NBA.

Met 35 punten, 7 rebounds en 3 assists in de EK-finale tegen Servië (93-85) was Dragic de absolute uitblinker bij Slovenië. Hij werd na afloop van het toernooi in Istanbul uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP).

,,Mijn droom is uitgekomen. Het lijkt me nu het beste om mijn loopbaan als international te beëindigen'', liet Dragic weten in Ljubljana. ,,We hebben allemaal een moeilijk seizoen achter de rug, zonder veel rust. In de NBA spelen we 82 wedstrijden in de reguliere competitie met veel verre reizen. Het is dan moeilijk om in vorm te blijven. Daarvoor moet je over een grote mentale weerbaarheid beschikken. Het is mooi geweest.''

Ook bondscoach Igor Kokoskov neemt afscheid van de Sloveense basketbalploeg. Hij keert terug naar Utah, waar hij assistent-coach is bij de Jazz.

Volledig scherm
Goran Dragic (7) als speler van Miami Heat. © AP
Volledig scherm
Goran Dragic (links) viert de Europese titel met Slovenië. © Photo News
Volledig scherm
Goran Dragic met de beker. © EPA