Nederlandse achten naar herkansing op WK

De twee Nederlandse achten hebben zich bij de WK roeien in Bulgarije niet direct kunnen plaatsen voor de A-finales. De Holland Acht eindigde in de tweede serie, met slechts vier boten, als derde. Wereldkampioen Duitsland (5.22,88) en Italië (5.24,30) kwalificeerden zich in Plovdiv voor de eindstrijd. Oranje, vorig jaar vierde bij de WK in Florida, kon de vereiste tweede plek net niet pakken (5.24,65).

De vrouwen acht, bij de vorige WK zesde, kwam ruim achter de Amerikaanse boot (5.56,68) als tweede binnen (5.59,51). Alleen de winnaar van deze serie plaatste zich voor de finale, die zondag wordt gevaren. De herkansingen voor de twee Nederlandse achten staan vrijdag op het programma.

Sander de Graaf en Vincent Klaassens konden in de kwartfinales van de twee-zonder niet in actie komen. In de loop van de middag ging het te hard waaien in Plovdiv. Het Nederlandse duo zal waarschijnlijk donderdag de race alsnog afwerken.

Volledig scherm
© ANP
  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”