Volledig scherm
Joy Stubbe en Marleen van Iersel. © BSR Agency

Nederlandse beachvolleybalsters vroegtijdig klaar in World Tour Finals

De Nederlandse beachvolleybalsters zijn uitgeschakeld bij de World Tour Finals in Rome. Joy Stubbe en Marleen van Iersel strandden in de eerste ronde. Sanne Keizer en Madelein Meppelink werden in de tweede ronde uitgeschakeld.

Keizer en Meppelink waren in de tweede ronde niet opgewassen tegen Ana Patrícia en Rebecca uit Brazilië. Het Braziliaanse duo was met 21-17 21-13 te sterk. Het Nederlandse koppel had in de eerste ronde nog gewonnen van de Duitse Julia Sude en Karla Borger: 28-26 21-16.

Stubbe en Van Iersel verloren eerder van de Duitse Isabel Schneider en Victoria Bieneck in twee sets: 25-23 37-35. De twee duo’s in het mannentoernooi, Van de Velde/Varenhorst en Brouwer/Meeuwsen, nemen het later vrijdagavond nog tegen elkaar op

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”