REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nederlandse pokeraar wint geen 10 maar 3,8 miljoen

De Nederlandse pokerspeler Jorryt van Hoof is vanmorgen derde geworden in de World Series of Poker. Van Hoof won met die prestatie 3,8 miljoen dollar. Nooit eerder won een Nederlander zo'n hoog bedrag in een pokertoernooi. 'Een derde plek op de WSOP, het kan slechter', reageert Van Hoof met gevoel voor understatement na zijn uitschakeling.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
  2. Pokerkanon Van Hoof strijdt in Las Vegas om $10 miljoen

    Pokerkanon Van Hoof strijdt in Las Vegas om $10 miljoen

    Het Nederlandse pokerkanon Jorryt van Hoof heeft een unieke uitgangspositie om de wereldtitel poker en de bijbehorende megaprijs van 10 miljoen dollar binnen te slepen. De pokeraar behoort tot de 'November Nine', het overgebleven negental dat elkaar vandaag in de finale van de World Series of Poker van tafel moet spelen. De weg er naar toe was lang, emotioneel en eentje van keihard werken. Van Hoof over 'de flow en de ontlading' bij dit hoogtepunt in zijn pokerbestaan: 'Bizar en fantastisch tegelijkertijd!'