Volledig scherm
Heemskerk (tweede van links) en Kromowidjojo (uiterst rechts). © Beeldboot/Gertjan Kooij

Nederlandse toppers present bij Swim Cup

De Nederlandse zwemtop maakt zijn opwachting in de Swim Cup in Amsterdam. Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Marrit Steenbergen, Maaike de Waard en Kyle Stolk verschijnen onder anderen aan de start bij het evenement dat van 20 tot en met 22 oktober op de kalender staat.

De Swim Cup in het Sloterparkbard is voor dit seizoen is omgedoopt tot een kortebaantoernooi. Zwemmers kunnen zich in Amsterdam nog proberen te plaatsen voor de Europese kampioenschappen in het 25-meterbad in december in Kopenhagen.

,,Na de succesvolle World Cup in Eindhoven in augustus is het goed om weer voor eigen publiek te racen. De zwemmers zijn vol in voorbereiding op het kortebaanseizoen en pakken deze kans om in zich in Amsterdam nog te kwalificeren voor de EK’’, aldus hoofdcoach Marcel Wouda.

  1. LIVE: Klaasen tegen Dekker en wat kan Wattimena?

    LIVE: Klaasen tegen Dekker en wat kan Wattimena?

    Vandaag de avondsessie van dag drie van het WK darts. Wie volgt Michael van Gerwen naar de tweede ronde? Benito van de Pas in ieder geval niet, hij verloor. Of Jermaine Wattimena? Of Jelle Klaasen die tegen Jan Dekker speelt? Vanaf 20.00, eerste ronde (best of 5 sets. voorronde best of 3 sets) voorronde: Smith (Can)- Humphries (Eng) 0-0 Cullen (Eng, 19) - Wattimena (Ned) 0-0 Klaasen (Ned, 12) - Dekker (Ned) 0-0 Anderson (Sch, 3) - J. Smith (Can)/Humphries (Eng) 0-0