Coureurs Jan de Vries (L) en Wil Hartog gaan van start voor een lege hoofdtribune voor het rijden van een aantal ronden op het circuit tijdens de viering van de 95ste verjaardag van de TT Assen.
Volledig scherm
Coureurs Jan de Vries (L) en Wil Hartog gaan van start voor een lege hoofdtribune voor het rijden van een aantal ronden op het circuit tijdens de viering van de 95ste verjaardag van de TT Assen. © ANP

Nieuwe datum voor TT van Assen op voorlopige kalender MotoGP: 27 juni

Het is de bedoeling dat op 27 juni 2021 de TT van Assen wordt verreden. De Grote Prijs van Nederland staat voor die dag op de voorlopige kalender die de internationale motorsportfederatie FIM en rechtenhouder Dorna Sports presenteerden. De TT ging dit jaar niet door vanwege het coronavirus.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Advocaat over AZ: 'Ons voorbij? Nog niet gezien'
  Play

  Advocaat over AZ: 'Ons voorbij? Nog niet gezien'

 2. Bekijk alle samenvattingen uit de TOTO KNVB Beker
  Play

  Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de TOTO KNVB Beker