Volledig scherm
Dirk Nowitzki (#41) in actie voor de Dallas Mavericks. © Getty Images

Nowitzki viert rentree met NBA-record: 21 seizoenen bij de Mavericks

De Duitse basketballer Dirk Nowitzki heeft na lang blessureleed zijn rentree gemaakt in de NBA en daarmee direct een record neergezet. De 40-jarige Nowitzki kwam tegen Phoenix Suns als invaller ruim zes minuten in actie voor Dallas Mavericks. Hij speelt nu al 21 seizoenen in de Amerikaanse topcompetitie voor dezelfde club, een record.

Nowitzki moest dat record delen met Kobe Bryant, die twintig seizoenen in de NBA speelde voor Los Angeles Lakers. De Duitse veteraan werd in april geopereerd aan zijn linkerenkel en moest lang herstellen. Nowitzki miste de start van het seizoen en werkte langzaam toe naar zijn rentree. Tegen de Suns was het eindelijk zover. Hoewel de Mavericks met 89-99 moesten buigen voor de club die de voorgaande tien duels allemaal had verloren, was het voor Nowitzki toch een mooie dag. ‘’Het zal wel even duren voor ik weer in het ritme zit’', zei de Duitser, die één keer tot scoren kwam. ‘’We zien wel hoe het gaat.’'

Nowitzki debuteerde in 1998 in de NBA. Hij leidde de Mavericks in 2011 naar het kampioenschap. De 2,13 meter lange basketballer werd toen ook gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de NBA-finale.

Volledig scherm
© EPA