Ockeloen en Kessler winnen strandrace in Egmond

Mountainbiker Jasper Ockeloen heeft zijn favorietenrol in de strandrace Egmond-Pier-Egmond waargemaakt door de twintigste editie op zijn naam te schrijven. De regerend Europees kampioen in deze discipline won de eindsprint op de boulevard van Egmond aan Zee van zijn medevluchter Rick van Breda.

Ockeloen noteerde over de 38 kilometer strand en duin 1.02.37. Van Breda reed twee seconden langzamer. De derde plaats was voor Nederlands kampioen wielrennen op de weg Ramon Sinkeldam, die 1.02.56 klokte.
Bij de vrouwen was Nina Kessler de sterkste. Ze ontdeed zich in de slotfase van medevluchtster Rozanne Slik en soleerde naar de meet in 1.10.46. Slik finishte in 1.10.54. Ellen van Dijk reed naar de derde plek in 1.11.14.

Volledig scherm
Jasper Ockeloen op archiefbeeld.
  1. Ook vrouwen strijden volgend seizoen in Euro Hockey League

    Ook vrouwen strijden volgend seizoen in Euro Hockey League

    Met ingang van volgend seizoen strijden ook de beste clubteams in het Europese vrouwenhockey om de titel in de Euro Hockey League (EHL). Het bestuur van de Europese hockeyfederatie (EHF) heeft daartoe besloten in overleg met de directie van de EHL. Het vrouwentoernooi zal gelijktijdig en op dezelfde locatie als het evenement voor de mannen worden afgewerkt. De EHL voor vrouwen komt in de plaats van de huidige Europa Cup (EHCC).