Nicola Adams viert prolongatie van haar olympische titel, in 2016.
Volledig scherm
Nicola Adams viert prolongatie van haar olympische titel, in 2016. © BSR Agency

Olympisch bokskampioene Adams stopt om zichtverlies te beperken

De Britse Nicola Adams stopt met haar professionele boksloopbaan. Dat heeft de tweevoudig olympisch kampioene woensdag laten weten in een open brief in de krant Yorkshire Evening Post.

Adams (37) stopt met boksen om verdere lichamelijke schade te beperken. Ze werd bij de Spelen van Londen 2012 de eerste vrouw ooit die olympisch goud in het boksen veroverde. In Rio verdedigde ze vier jaar later met succes haar titel.

,,Ik ben erg blij dat ik mijn land heb kunnen vertegenwoordigen”, schrijft ze. ,,Mijn twee olympische medailles en WBO-titel waren een droom die uitkwam. Maar het heeft zijn tol geëist voor mijn lichaam.” 

Adams heeft problemen met één oog. ,,Blijven boksen zou tot onherstelbare schade en zichtverlies kunnen leiden.”

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.