Volledig scherm
Ruta Meilutyte. © REUTERS

Olympisch kampioene Meilutyte (22) beëindigt zwemcarrière

Ruta Meilutyte beëindigt haar topsportloopbaan. De 22-jarige Litouwse zwemster zegt om persoonlijke redenen te stoppen. Daarnaast wil ze zich volledig concentreren op haar opleiding.

,,Het was een moeilijk te nemen beslissing. Ik ben iedereen dankbaar die mij in mijn loopbaan geholpen heeft'', aldus Meilutyte, die bij de Olympische Spelen van 2012 in Londen als 15-jarige goud won op de 100 meter schoolslag.

Meilutyte behaalde in haar loopbaan bij internationale wedstrijden twintig gouden, tien zilveren en een bronzen medaille. Vorig jaar maakte ze bekend, vanwege het hoge verwachtingspatroon, last te hebben van depressies. Meilutyte miste in een jaar tijd drie onaangekondigde dopingcontroles, meldde de zwembond van Litouwen begin mei. Daardoor dreigde ze voor twee jaar te worden geschorst.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”