Volledig scherm
Estavana Polman. © Koen Verheijden

'Onvoorstelbaar dat iemand mij boven zijn bed hangt'

Handbalster Estavana Polman (23) is hard op weg een van de populairste sporters van Nederland te worden. Als ze zich dit weekeinde met Oranje voor de Olympische Spelen weet te kwalificeren, zal de aandacht alleen maar toenemen. Dan past haar voornaam in het rijtje van Dafne, Epke, Sven, Ranomi en Max.

Volledig scherm
© ANP

Sinds het WK zijn de handbalsters 'hot'. Na het EK-kwalificatieduel met Spanje werden ze vorige week in Almere bestormd door honderden tieners. Estavana Polman had veruit de langste sliert fans achter zich aan. ,,Bizar, maar wel geweldig,'' zegt ze. ,,We kwamen ruim een uur voor de wedstrijd aan en toen zat de zaal al bijna helemaal vol. Het WK heeft echt iets gedaan in Nederland. We hebben het handbal op de kaart gezet.''

Ze vond de enorme drukte, bekent ze, soms ook 'best wel een beetje eng'. Een medewerkster van het handbalverbond moest haar na de interland in Almere een paar keer uit de massa ontzetten. ,,Het zal mijn geurtje wel zijn,'' antwoordde Polman toen op de vraag waarom vooral zij zo populair is.

Volledig scherm
© ANP

De ware redenen zijn natuurlijk niet zo moeilijk te raden. Ze is meestal de topscoorster van Oranje, ziet er stralend uit én heeft volgens recente showbizzberichten ook nog verkering met een bekende voetballer, Rafael van der Vaart. Welk meisje zou nou niet Estavana Polman willen zijn?

Haar foto's zullen menig kinderkamer sieren. ,,Denk je?,'' reageert ze. ,,Ik kan me niet voorstellen dat iemand mij boven zijn bed hangt.'' Zelf had Polman vroeger geen idolen, zegt ze. Of toch, beseft ze ineens, wel eentje. ,,Ik was vroeger heel erg fan van een voetballer, Jesper Grønkjær. Hij heeft voor Ajax gespeeld. Ik was niet voor Ajax en kwam ook nooit in de Arena, maar hij scoorde een keer met zijn rug en sindsdien was ik verkocht. Ik was heel jong, hoor. Zes? Nee, tien misschien. Hij is de enige van wie ik ooit wel een shirtje had gewild.''

Lees het volledige interview van Estavana Polman vandaag in AD Sportwereld, de digikrant of via Blendle.

Volledig scherm
© ANP