pro shots
Volledig scherm
© pro shots

Onze handbalsters zijn ineens 'hot'

De Nederlandse handbalsters zijn bezig hun wereld te veroveren. Ze spelen vanavond in de halve finale van het WK en maken in Denemarken indruk met hun uitstraling en bevlogenheid. Na de hockeysters en de volleybalsters heeft ons land nu ook de 'handbalbabes'. ,,Naar mooie meiden kijkt heel de wereld graag.''

 1. Handbalster Polman 'superklaar' voor Polen

  Handbal­ster Polman 'superklaar' voor Polen

  Ze is de verbazing nog niet helemaal voorbij. Estavana Polman speelt vrijdag met de Nederlandse handbalsters tegen Polen om een plaats in de finale van het WK. ,,Het is best bizar'', zegt de blonde opbouwspeelster, een van de sterren van de ploeg van bondscoach Henk Groener. Maar Polman schatte al na het eerste groepsduel, anderhalve week geleden tegen China, in dat er rare dingen kunnen gebeuren in Denemarken. ,,Als alles klopt, dan moeten we ook wereldkampioen kunnen worden'', klonk het destijds vol bravoure. Haar conclusie donderdag: 'alles klopt nog steeds'.
 2. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Nederland weer op gelijke hoogte na opgave Wang
  Play

  Nederland weer op gelijke hoogte na opgave Wang

 2. Luiten doet mee om winst in Oostenrijk: 'Deze baan ligt mij goed'
  Play

  Luiten doet mee om winst in Oostenrijk: 'Deze baan ligt mij goed'